search icon

Αγορές

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές παρά τα εντυπωσιακά στοιχεία PMI στην Κίνα

Με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τρίτη παρά τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία PMI από την Κίνα.

Με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τρίτη παρά τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία PMI από την Κίνα.

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 15.326 μονάδες, ο Hang Seng με πτώση 0,13%, ο ΑSX με απώλειες 0,37%, ο Shanghai άνοδο 0,05% και ο Kospi με -0,16%. Ο  MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,3% στις 146,22 μονάδες.

Ράλι σημείωσαν οι μετοχές μεταλλευτικών εταιρειών μετά την άνοδο της τιμής του χρυσού και του χαλκού.

Η GS Engineering & Construction Corp. σημείωσε “άλμα” 7%, η Epistar Corp. κατέγραψε άνοδο 4,9%, η Square Enix Holdings Co. σημείωσε κέρδη  6.5%.

Ο κινεζικός PMI ανήλθε σε υψηλό έξι μηνών στις 51 μονάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, από τις 50,8 μονάδες τον Μάιο.

Το επενδυτικό κλίμα βάρυνε η αιφνίδια δήλωση του Ουκρανού πρωθυπουργού, Πέτρο Ποροσένκο, ότι η εκεχειρία με τους φιλορώσους αυτονομιστές τελείωσε κι ότι το Κίεβο θα ξεκινήσει πάλι τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Exit mobile version