search icon

Αγορές

Γιατί η Deutsche Bank “βλέπει” δυνατότητα ανόδου 60% στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

(UPD 13:18) Θετική για τις ελληνικές τράπεζες εμφανίζεται η Deutsche Bank, προβλέποντας ότι τα αναμενόμενα αποτελέσματα του β' τριμήνου θα παρέχουν περαιτέρω θετικές ενδείξεις

(UPD 13:18) Θετική για τις ελληνικές τράπεζες εμφανίζεται η Deutsche Bank, προβλέποντας ότι τα αναμενόμενα αποτελέσματα του β’ τριμήνου θα παρέχουν περαιτέρω θετικές ενδείξεις για τα χρηματοδοτικά κόστη, τις προμήθειες, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους σε σχέση με τον βαθμό ασφαλείας που παρέχουν.

Από την άλλη πλευρά, τα δάνεια αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνονται κατά τι, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί οριακά η εικόνα επιδείνωσής τους.

Η θετική εικόνα που υιοθετεί η τράπεζα για τον κλάδο συνοψίζεται στην προσδοκία για μια ανάκτηση του ανοδικού ρυθμού των δανείων προς το τέλος του χρόνου, στοιχείο που θα βοηθήσει την ποιότητα των δανείων από τον επόμενο χρόνο, με επιστροφή στην κερδοφορία το 2015. Αυτή θα ακολουθηθεί από μια απόδοση ιδίων κεφαλαίων, βελτιούμενη τα επόμενα χρόνια.

Κατά μέσον όρο αναμένουμε δυνατότητα ανόδου 60% για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, με top επιλογή την Εθνική.

Οι προβλέψεις για το εξάμηνο είναι οι εξής:

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Βank, τα “κόκκινα” δάνεια έχουν ανέβει στο β’ τρίμηνο του 2014, αλλά βρίσκονται στη φάση κορύφωσής τους. Η απομόχλευση συνεχίζεται και οι δανειοδοτήσεις συνεχίζουν να μειώνονται με ρυθμό 60 μ.β., ενώ οι τράπεζες εμφανίζονται άνετες ως προς τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων μετά και το άνοιγμα των ομολογιακών αγορών.

Από την άλλη πλευρά, η πτώση των αξιών που συνεχίζεται στα ακίνητα και η ολοένα χαμηλότερη εγχώρια ζήτηση συνεχίζουν να κατατρώγουν τη δυνατότητα και πρόθεση δανεισμού από τους ιδιώτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν υποχωρήσει κατά 8% το τελευταίο τρίμηνο και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι επενδυτές επηρεάστηκαν από τις αβεβαιότητες των stress tests. Οι μετοχές ενδείκνυνται για αγορές στην αδυναμία.

 

 
Exit mobile version