search icon

Αγορές

Γιατί «βλέπει» στο 1,20 το ευρώ η Nomura

Το ευρώ θα υποχωρήσει πάνω από 5% έναντι του δολαρίου έως τον ερχόμενο Ιούνιο, με ρυθμό που θα είναι βραδύτερος από την υποχώρηση κατά την κρίση χρέους το 2012, σημειώνει ο οίκος Nomura.

Το ευρώ θα υποχωρήσει πάνω από 5% έναντι του δολαρίου έως τον ερχόμενο Ιούνιο, με ρυθμό που θα είναι βραδύτερος σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, από την υποχώρηση κατά την κρίση χρέους το 2012, σημειώνει ο οίκος Nomura.

Στο γράφημα φαίνεται ότι τα hedge funds και άλλοι μεγάλοι καιροσκόποι ενίσχυσαν αυτό το μήνα τα στοιχήματα για τη μεγαλύτερη  πτώση του ευρώ σε διάστημα διετίας, στηριζόμενοι στα εβδομαδιαία  στοιχεία  της Commodity Futures Trading Commission. Η Nomura προβλέπει ότι το κοινό νόμισμα θα υποχωρήσει στο 1,20 δολάριο μέχρι τα μέσα του 2015, καθώς η ΕΚΤ θα δώσει το έναυσμα για επιπλέον νομισματική τόνωση  που θα εξασθενήσει την ισοτιμία, ενώ η Fed τον επόμενοι μήνα τερματίζει την αγορά ομολόγων. Το ευρώ υποχώρησε πάνω από 7% το τρέχον τρίμηνο στο 1,2684 έναντι του δολαρίου στις 26 Σεπτεμβρίου.

“Ο κόσμος περιμένει ότι το ευρώ θα εξασθενήσει, αλλά δεν θα είναι μια πτώση κατακόρυφη” , αναφέρει ο Yunosuke Ikeda, επικεφαλής νομισματικής στρατηγικής της Nomura στο Τόκιο. “Αυτή τη φορά το θέμα είναι η διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ των επιτοκίων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και όχι μια κρίση”, συμπληρώνει.

Exit mobile version