search icon

Αγορές

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές – Στο -0,40% ο Stoxx600

Πτώση του τεχνολογικού κλάδου και ανασφάλεια λόγω του επεισοδίου στα στενά του Ορμούζ

Με πτώση έκλεισαν, εν μέσω αυξημένης έντασης μετά τις επιθέσεις στα δυο δεξαμενόπλοια στα Στενά του Χορμούζ, οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 0,40% στις 378,81 μονάδες, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες. 

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,31%, στις 7.345,78 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με απώλειες -0,60%, στις 12.096,40 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,15% στις 5.367,62 μονάδες. Στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με μικρές απώλειες 0,09% στις 20.612,45 μονάδες και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 έκλεισε στις 9.149,20 μονάδες με πτώση 0,57%. 

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν ακόμη το γεγονός ότι οι μετοχές των εταιρειών βρετανικού ενδιαφέροντος  υποχωρούν καθώς ο υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, κέρδισε στον α’ γύρο της ψηφοφορίας για την ηγεσία των Τόρις στη θέση της Τερέζα Μέι. Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θα βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη σε ένα νομοσχέδιο που εισάγει η αμερικανική Γερουσία για κυρώσεις σε ιδιώτες και εταιρείες που αναπτύσσουν το σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου της Nord Stream 2 της Ρωσίας.

Στα επιχειρηματικά νέα, Volkswagen και Ford είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας για συνεργασία στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων αυτόνομης οδήγησης, ανέφερε ο CEO της VW.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η σουηδική Lundin Petrolium συνεχίζει να επωφελείται από την άνοδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και κατέγραψε κέρδη 2,86%

Στον αντίποδα, η μετοχή της γερμανικής Rheinmetall έκλεισε με απώλειες 3,30% μετά την υποβάθμισή της από τον χρηματιστηριακό όμιλο Oddo BHF.

Πτώση σημείωσαν ακόμη οι μετοχές της AMS και της Infineon .

 

Exit mobile version