search icon

Αγορές

Στο 2,5% το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Νέα ιστορικά χαμηλά άγγιξε πριν από λίγο η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Νέα ιστορικά χαμηλά άγγιξε πριν από λίγο η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πιθανές μειώσεις των επιτοκίων αν δεν ενισχυθεί ο πληθωρισμός.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,5%, σε ιστορικό χαμηλό, ενώ στο 1,4% διαμορφώνεται η απόδοση του ελληνικού 5ετούς. Το spread μεταξύ του ελληνικού και γερμανικού 10ετούς διαμορφώνεται στις 289 μονάδες βάσης.

Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της ΕΚΤ στην Πορτογαλία, ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε πως “Ελλείψει βελτίωσης, με αποτέλεσμα να απειλείται η συνεχής επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας, θα χρειαστούν πρόσθετα κίνητρα”.

“Αυτός ο στόχος είναι συμμετρικός, πράγμα που σημαίνει ότι εάν πρόκειται να επιτευχθεί αυτή η αξία του πληθωρισμού μεσοπρόθεσμα (λίγο κάτω από το 2%), ο πληθωρισμός πρέπει να είναι υψηλότερος από αυτό το επίπεδο, κάποια στιγμή στο μέλλον”, πρόσθεσε.

Βουτιά κατέγραψαν και οι αποδόσεις των υπόλοιπων κρατικών τίτλων της ευρωζώνης. Στην ιταλία, η απόδοση του δεκαετούς κρατικού τίτλου υποχωρεί κατά 3,89% και διαμορφώνεται στο 2,2%. Βουτιά της τάξης του 12% στην απόδοση του ισπανικού 10ετούς, που τώρα βρίσκεται στο 0,4%, ενώ το γερμανικό 10ετές βρίσκεται στο -0,2% με πτώση της τάξης του 20%.

Exit mobile version