search icon

Bloomberg

Franklin Templeton Investments: Ποντάρει σε άνοδο του πετρελαίου

«Βλέπει» την τιμή μεταξύ 65 και 85 δολαρίων

«Βλέπει» την τιμή μεταξύ 65 και 85 δολαρίων

Η εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Franklin Templeton Investments, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 740 δισ. δολαρίων, στρέφει το επενδυτικό της ενδιαφέρον σε μετοχές ανεξάρτητων πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη και παραγωγή μαύρου χρυσού, καθώς θεωρεί ότι το πετρέλαιο θα κινηθεί υψηλότερα.

Η εταιρεία, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων εταιρειών όπως οι BP, Total, Glencore και Chevron, θεωρεί ότι η τιμή των 50 δολαρίων δεν είναι αρκούντως υψηλή ώστε να καλύψει την αύξηση παραγωγής που θα χρειαστεί μελλοντικά, καθώς θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης.

«Οι τιμές πρέπει να κινηθούν υψηλότερα», εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Franklin, Frederick Fromm και προσθέτει «σε μακροχρόνιο ορίζοντα η τιμή θα πρέπει να φθάσει τουλάχιστον στα 65 δολάρια».

Αύξηση της τιμής πετρελαίου θα βοηθήσει τόσο τις ανεξάρτητες πετρελαϊκές εταιρείες όσο και τους αμερικανικούς ομίλους παραγωγής shale, οι οποίοι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα, όπως σημειώνει ο κ. Fromm. Σημειώνεται ότι η Franklin διαθέτει μεγάλα μερίδια μετοχών και στις εταιρείες Anadarko Petroleum Corp., Occidental Petroleum Corp. και Apache Corp.

Ο κ. Fromm, ο οποίος διαχειρίζεται δύο funds της εταιρείας ύψους δύο δισ. δολαρίων τα οποία επενδύουν αποκλειστικά στον τομέα πρώτων υλών, υποστηρίζει ότι η Franklin προτιμά να αυξάνει τα μερίδια που κατέχει σε ανεξάρτητες πετρελαϊκές εταιρείες και να μειώνει ελαφρώς τα αντίστοιχα σε μεγάλους ομίλους όπως οι Exxon Mobil και ΒΡ.
«Προτιμούμε εταιρείες που έχουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης», τονίζει.

Εκτιμά ακόμη ότι η τιμή πετρελαίου μπορεί να κινηθεί μεταξύ 65 και 85 δολαρίων το βαρέλι.

Exit mobile version