search icon

Bloomberg

GSK: Κέρδη πάνω από τις προβλέψεις στο δ’ τρίμηνο – Αισιόδοξo guidance για το 2026

Η GSK κατέγραψε κέρδη τέταρτου τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις, χάρη σε HIV και άσθμα. Για φέτος προβλέπει άνοδο 7%-9%, με ώθηση από το αντικαρκινικό Blenrep

Η GSK ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, με βασικούς μοχλούς τα φάρμακα για τον HIV και το άσθμα.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, διαμορφώθηκαν στις 25,5 πένες (35 σεντς ΗΠΑ), όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη η βρετανική φαρμακοβιομηχανία, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η εταιρεία εκτιμά ότι τα κέρδη θα αυξηθούν φέτος κατά 7% έως 9%. Μέρος της αγοράς ανέμενε καθοδήγηση για άνοδο περίπου 6% έως 8% στα κέρδη ανά μετοχή, με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Λουκ Μίελς, να θέτει έναν στόχο που θεωρείται εφικτός. Στη θετική εικόνα αναμένεται να συμβάλει και η ενίσχυση των πωλήσεων του αντικαρκινικού φαρμάκου Blenrep, που πιθανότατα θα τονώσει τα έσοδα.

Διαβάστε ακόμη

Ευρώπη χωρίς ρωσικό αέριο: Η LNG στροφή, η νέα εξάρτηση και ο κομβικός ρόλος της ναυτιλίας

Ένα στα δέκα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι πλέον κινεζικής μάρκας (πίνακες)

Ρολόγια: Γιατί οι συλλέκτες γυρίζουν την πλάτη στα Rolex και τι αγοράζουν τώρα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

Exit mobile version