search icon

Bloomberg

H Dassault αγοράζει την Medidata για 5,7 δισ. δολάρια και μπαίνει στον τομέα της υγείας

Η συμφωνία- μαμούθ θα επιτρέψει στη Dassault να ηγηθεί μιας στροφής προς την εξατομικευμένη ιατρική

Η γαλλική εταιρία τεχνολογίας Dassault Systemes SE συμφώνησε να αγοράσει την Medidata Solutions Inc., μια εταιρεία λογισμικού που αναλύει τις κλινικές δοκιμές, για $ 5,7 δισ. προκειμένου να ενισχύσει τις προσφορές της στη φαρμακευτική βιομηχανία.

Η συμφωνία- μαμούθ θα επιτρέψει στη Dassault να προσφέρει στους φαρμακοποιούς ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών και να ηγηθεί μιας στροφής προς την εξατομικευμένη ιατρική, στην οποία η έρευνα και τα εργαλεία έχουν προσαρμοστεί στα προφίλ των ασθενών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ανάγκη να αναλυθούν τεράστια ποσά δεδομένων.

Ο τομέας της υγείας γίνεται μια κρίσιμη αγορά για τη Dassault, η οποία δημιουργεί επίσης λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης, δήλωσε ο Pascal Daloz, επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της εταιρείας. Η Medidata προσφέρει στους πελάτες της, αισθητήρες που μπορούν να φορεθούν, οι οποίοι βοηθούν στην παρακολούθηση της υγείας των ασθενών στην πραγματική ζωή και στην ανάλυση βιολογικών δεικτών για να επιλέξουν ποιοι από αυτούς μπορεί να ανταποκρίνονται καλύτερα σε μια φαρμακευτική αγωγή. Η εταιρεία εκτιμά ότι 13 από τα 15 καλύτερα φάρμακα που πωλήθηκαν πέρυσι, βασίστηκαν στην τεχνολογία της.

“Αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο απόκτημα που είχαμε ποτέ”, δήλωσε ο Daloz σε τηλεδιάσκεψη, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον της Dassault για την αγορά υγείας.

Η αξία της Medidata σε μετρητά ξεπέρασε τα 92,25 δολ. ανά μετοχή – επίπεδο που είναι κατά 17% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της Medidata στις 18 Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ανακοίνωση του Bloomberg σχετικά με το ενδιαφέρον της Dassault για την εταιρεία που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη. Οι μετοχές της Dassault υποχώρησαν έως και 3% κι έφτασαν τα 132,40 ευρώ στις πρώτες διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, πριν αποκαταστήσουν ορισμένες από τις αρχικές ζημίες.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και να είναι κερδοφόρα ήδη από το 2020, δήλωσαν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Exit mobile version