search icon

Bloomberg

Η ανεργία δείχνει την πραγματική κατάσταση της τουρκικής οικονομίας

Οι τάξεις των ανέργων στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 366.000 άτομα μέσα σε μόλις ένα μήνα

Οι τάξεις των ανέργων στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 366.000 άτομα μέσα σε μόλις ένα μήνα, ωθώντας με αυτό τον τρόπο το ποσοστό ανεργίας στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.

Η ανεργία αυξήθηκε περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων κι έφτασε σε ποσοστό το 14,7% κατά το μήνα Ιανουάριο, από 13,5% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Turkstat τη Δευτέρα. Ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία έφτασε τα 4,7 εκατομμύρια, με την ανεργία των νέων να φτάνει στο 26,7%.

Η σοβαρότητα των απωλειών θέσεων εργασίας υπογραμμίζει τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία μετά την είσοδό της στην πρώτη της οικονομική ύφεση κατά την τελευταία δεκαετία, ακολουθώντας την πτώση του νομίσματος πέρυσι που πυροδότησε τον πληθωρισμό. Οι περισσότεροι δήμοι που κέρδισε η αντιπολίτευση από το κυβερνών κόμμα ή τον εθνικιστικό της εταίρο στις πρόσφατες εκλογές είναι εκείνοι όπου η ανεργία έχει αναρριχηθεί σε διψήφια ποσοστά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Exit mobile version