search icon

Bloomberg

Ιταλία: €21 δισ. φοροελαφρύνσεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Η Ρώμη πρόκειται να λάβει το μεγαλύτερο μέρος των επιχορηγήσεων και των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έως και 209 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού του επόμενου έτους, το οποίο επιδιώκει να επεκτείνει τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας εν μέσω πανδημίας. Ο προϋπολογισμός θα επικεντρωθεί στον τομέα της υγείας, τα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών και την επέκταση ενός μορατόριουμ για τις πληρωμές δανείων και στεγαστικών δανείων .

Το προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει  4 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των κλάδων της αγοράς επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

Η Ιταλία ανακοίνωσε ρεκόρ 10.925 νέων μολύνσεων το Σάββατο, με 47 θανάτους. Η κυβέρνηση Κόντε ενδέχεται σύντομα να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα . Στο χειρότερο σενάριο προβλέπεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 10,5% φέτος και ανάπτυξη 1,8% το 2021. Οι τρέχουσες προβλέψεις είναι ύφεση 9% φέτος και ανάπτυξη 6% το 2021.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει πακέτο 13 δισ ευρώ για φοροελαφρύνσεις κυρίως για τον ιταλικό νότο και 8 δισ ευρώ για μια σημαντική αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος με στόχο να γίνουν οι προσωρινές φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη μόνιμες.

Η Ρώμη πρόκειται να λάβει το μεγαλύτερο μέρος των επιχορηγήσεων και των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έως και 209 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Exit mobile version