search icon

Bloomberg

Μάσκες σχεδιαστών έως και $200 στο ebay

Εξαντλήθηκαν οι μάσκες σχεδιαστών - Πωλούνται πλέον στο διαδίκτυο σε εξωφρενικές τιμές

Η Gwyneth Paltrow ανέβασε μια φωτογραφία της στο Instagram φορώντας ένα μαύρο φόρεμα και μια μαύρη μάσκα. Η μάσκα είναι της σουηδικής εταιρείας Airinum AB.Οι μάσκες σχεδιαστών βρίσκονται στην αγορά τουλάχιστον μια δεκαετία. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη αγορά που τροφοδοτεί τους χρόνια πάσχοντες αλλά και τους fashionistas στο Πεκίνο.

Τώρα, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, αυτές οι μάσκες έγιναν ένα πολυπόθητο αξεσουάρ για τους πλούσιους σε όλο τον κόσμο. Πολλοί τις χαρακτηρίζουν ως  ένα ακόμη σύμβολο των μεγάλων ανισοτήτων,  σε μια εποχή μάλιστα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις για γιατρούς και νοσηλευτές.

Η Airinum και άλλοι κατασκευαστές μασκών όπως οι Cambridge Mask Co. και Vogmask, πωλούν προϊόντα σε ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών. Σε αντίθεση με τις χάρτινες μάσκες που χρησιμοποιούνται συχνά από επαγγελματίες υγείας, αυτές μπορούν να πλυθούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν. Κανονικά πωλούνται  $12 για μια απλή μαύρη μάσκα Cambridge ή $69 για μια μάσκα της Airinum. Τα αποθέματά όμως έχουν τελειώσει. Οι μάσκες Airinums πωλούνται 200 δολάρια η μία στο EBay και οι Vogmasks αντί 150 δολαρίων.

Exit mobile version