search icon

Bloomberg

Σκεπτικισμός στις αγορές ομολόγων για την ελληνική συμφωνία

Μετά από τους έξι μήνες μαραθώνιων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και την σύναψη συμφωνίας, οι αγορές ομολόγων φαίνονται υποτονικές. Φαίνεται, επίσης, πως έτσι θα παραμείνουν, μέχρι να δουν αποδείξεις πως η συμφωνία θα επιτύχει.

Μετά από τους έξι μήνες μαραθώνιων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και την σύναψη συμφωνίας, οι αγορές ομολόγων φαίνονται υποτονικές. Φαίνεται, επίσης, πως έτσι θα παραμείνουν, μέχρι να δουν αποδείξεις πως η συμφωνία θα επιτύχει

Οι επενδυτές μπαίνουν σιγά-σιγά και πάλι στο περιφερειακό χρέος, σκεπτικοί κατά το πόσο η συμφωνία θα επιτύχει. Τα ομόλογα της ευρωζώνης δεν βρίσκουν εύκολα μία σταθερή πορεία από τη στιγμή που η συμφωνία για ένα τρίτο πακέτο βοηθείας αποκαλύφθηκε πριν από δύο μέρες. Αν και η αρχική αντίδραση των δανειστών ήταν η ανακούφιση προς το πακέτο, η οποία ώθησε τα ομόλογα των χρεωμένων κρατών προς τα πάνω, αυτά τα κέρδη αποδείχθηκαν εφήμερα.

Ο Μarius Daheim, στρατηγικός αναλυτής της SEB AB της Φρανκφούρτης ανέφερε πως “Δεν πήρε και πολύ στις αγορές να καταλάβουν πως δεν επρόκειτο για μία τελική συμφωνία η οποία θα έδιωχνε εντελώς την πιθανότητα ενός Grexit “Πρόκειται για μία πολιτική αγορά στην οποία παίζουμε αυτή τη στιγμή, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε σωστές υποθέσεις”.

Exit mobile version