search icon

Bloomberg

Στη φυλακή πρώην αντιπρόεδρος της Netflix για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος

Ο Μάικλ Κάιλ κρίθηκε ένοχος για απάτη  και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μετά από δίκη δύο εβδομάδων

Πρώην στέλεχος της Netflix Inc. καταδικάστηκε για δωροληψία από εταιρείες τεχνολογίας με αντάλλαγμα την έγκριση συμβολαίων για προϊόντα και υπηρεσίες αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς του σαν Φρανσίσκο.

Δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο Μάικλ Κάιλ, πρώην αντιπρόεδρος του τομέα τεχνολογίας πληροφοριών, είναι ένοχος για απάτη  και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μετά από δίκη δύο εβδομάδων.

«Η δωροδοκία υπονομεύει τον θεμιτό ανταγωνισμό και την καινοτομία σε οποιονδήποτε επιχειρηματικό χώρο, και ιδιαίτερα στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον της Silicon Valley», αναφέρεται στα πρακτικά της δίκης.

Ο Κάιλ χρησιμοποίησε την επιρροή του στην εταιρεία για να εξαργυρώσει τις συμβάσεις της με πωλητές τεχνολογίας προκειμένου να αποκομίσει ο ίδιος μετρητά και χρηματιστηριακούς τίτλους για τον εαυτό του.

Αντιπρόεδρος στη Netflix από το 2011 έως το 2014, ο Κάιλ, 49 ετών, δέχτηκε δωροδοκίες άνω των 500.000 δολαρίων και stock options από εννέα εταιρείες τεχνολογίας που παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες στο Netflix.

Διαβάστε ακόμη:

Ινδία – κορωνοϊός: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ – Πάνω από 400.000 ημερήσια κρούσματα

Lockdown: Πώς θα μετακινηθούμε το Πάσχα – Όλα τα μέτρα

Εμβόλια κορωνοϊού: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 45-49

Exit mobile version