search icon

Bloomberg

Sunday Times: «Λομπίστας» της Greensill ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον

Η Greensill Capital φέρεται να ανέλαβε έργο από το Βρετανικό Σύστημα Υγείας εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών με τη μεσολάβηση του συμβούλου της και πρώην πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον έκανε «λόμπινγκ» εκ μέρους της Greensill Capital στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS) προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας για τις πληρωμές του αναφέρει σε δημοσίευμά της εφημερίδα Sunday Times.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το δημοσίευμα αυξάνει την πίεση προς το Συντηρητικό Κόμμα που βρίσκεται αντιμέτωπο με κατηγορίες για ευνοιοκρατία.

Ο Κάμερον που ήταν σύμβουλος στη Greensill Capital διοργάνωσε μια ιδιωτική συνάντηση για ποτό με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ και τον Λέξ Γκρίνσιλ, τον Αυστραλό χρηματιστή και ιδρυτή της εταιρείας. Μετά τη συνάντηση εκείνη η Greensill ανέλαβε τις πληρωμές του NHS. Η ανάληψη του έργου έγινε εκτός των διαδικασιών για τις δημόσιες συμβάσεις και εκτός των προβλεπόμενων διαγωνιστικών διαδικασιών, αναφέρει η εφημερίδα.

Η σημερινή αποκάλυψη για τις δραστηριότητες του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού ως «λομπίστα» αυξάνει την πίεση που δέχεται ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε «συνέστησε» σε κρατικούς αξιωματούχους να βοηθήσουν τον Greensill να αποκτήσει πρόσβαση στο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων έναντι της πανδημίας, μετά από ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Κάμερον.

Η εταιρεία Greensill Capital που παρείχε υπηρεσίες πληρωμών και χρηματοδότησης κυρίως σε εφοδιαστικές αλυσίδες, κήρυξε πτώχευση στις αρχές Μάρτιου.

Διαβάστε εδώ Το ιστορικό της κατάρρευσης της Greensill Capital και το σκάνδαλο των δισεκατομμυρίων

Διαβάστε ακόμα:

Παίρνουν μπρος οι κατασκευές με έργα άνω των 10 δισ. ευρώ

Συντάξεις – επιδόματα: Ποιες πληρωμές θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο

Το παράδοξο της πανδημίας: «Έκρηξη» στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων

Exit mobile version