search icon

Διεθνή

Κομισιόν: Ετοιμάζει τις συστάσεις της για κάθε ευρωπαϊκή χώρα

Στο πλαίσιο του λεγόμενου “ευρωπαϊκού εξαμήνου”, που σχεδιάστηκε για να κρατά τις κυβερνήσεις σε πρόγραμμα.

Τις δημοσιονομικές δράσεις που περιμένει από κάθε χώρα μέλος θα ανακοινώσει την Τετάρτη η Κομισιόν, στο πλαίσιο του λεγόμενου “ευρωπαϊκού εξαμήνου”, που σχεδιάστηκε για να κρατά τις κυβερνήσεις σε πρόγραμμα, ώστε καμία χώρα να μην μπορεί να εκτροχιάσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ανάμεσα στους τομείς που αναμένεται να εστιάσουν οι οδηγίες της Κομισιόν είναι η φορολογική πολιτική (με τις χώρες που δίνουν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις τους να βρίσκονται τελευταία στο μικροσκόπιο), τα συνταξιοδοτικά συστήματα και οι μεταρρυθμίσεις γενικότερα.

Η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ολλανδία για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα διάσωσης, δεν θα περιλαμβάνονται στις συστάσεις της Κομισιόν.

Οι συστάσεις της για τις υπόλοιπες χώρες, ωστόσο, πρέπει να εγκριθούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες τον Ιούνιο και να υιοθετηθούν επίσημα τον Ιούλιο. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να τις συμπεριλάβουν στους προϋπολογισμούς τους, που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο.

 

Exit mobile version