search icon

Διεθνή

Πτώση του χρυσού στα 1.200 δολάρια βλέπει η Societe Generale

Ακόμα πιο χαμηλά θέτει το στόχο για την τιμή του χρυσού η Societe Generale, η οποία είναι έτσι και αλλιώς από τους πιο απαισιόδοξους οίκους της Wall Street.

Ακόμα πιο χαμηλά θέτει το στόχο για την τιμή του χρυσού η Societe Generale, η οποία είναι έτσι και αλλιώς από τους πιο απαισιόδοξους οίκους της Wall Street απέναντι στις αγορές εμπορευμάτων.

Προ καιρού, η Societe Generale ανακήρυξε “το τέλος της εποχής του χρυσού”, προβλέποντας πτώση των τιμών στα 1.375 δολάρια ανά ουγκιά, έως τα τέλη του έτους.

Όμως, έπειτα από τις επαφές τους με επαγγελματίες της αγοράς, οι αναλυτές του οίκου υιοθετούν τώρα ακόμα πιο απαισιόδοξη στάση.

“Πιστεύουμε ότι το δραματικό ξεπούλημα στο χρυσό του Απριλίου, σε συνδυασμό με την προοπτική της επιβράδυνσης του προγράμματος τυπώματος χρήματος της Fed έως τα τέλη του έτους, έχει οδηγήσει σε μεταβολή της κυρίαρχης άποψης πολλών επενδυτών προς το χρυσό”, σημειώνουν.

Και για αυτό προβλέπουν πωλήσεις μεγάλης έκτασης από τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) του χρυσού φέτος και το 2014. “Οι πωλήσεις χρυσού από τα ETF κυμαίνονται κατά μέσο όρο στους 100 τόνους ανά μήνα από το ξεπούλημα του Απριλίου. Πιστεύουμε ότι οι συνεχιζόμενες πωλήσεις των ETF θα αντισταθμίσουν και με το παραπάνω την αυξημένη ζήτηση για χρυσά κοσμήματα, ράβδους και νομίσματα”, σημειώνουν.

Συνεπώς, αναθεωρούν την πρόβλεψή τους για τις τιμές του χρυσού στα 1.200 δολάρια ανά ουγκιά, έως τα τέλη του έτους. 

Exit mobile version