search icon

Διεθνή

Mobius: Η διόρθωση δε θα διαρκέσει για πολύ ακόμα

H κυβέρνηση της Κίνας ελέγχει τις εξελίξεις στην οικονομία, δήλωσε ο Mark Mobius μιλώντας σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Καθησυχαστικός φάνηκε ο Mark Mobius, μιλώντας σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση της Κίνας ελέγχει τις εξελίξεις στην οικονομία.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η διόρθωση των αγορών δε θα διαρκέσει πολύ, και εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της χώρας θα κυμανθεί μεταξύ 6% και 8% φέτος αλλά και ότι η διόρθωση στα aseets θα είναι ελεγχόμενη.

Η  χώρα θα ευνοηθεί από το πακέτο νομισματικής χαλάρωσης της Ιαπωνίας, τόνισε σημειώνοντας ωστόσο ότι οι αναδυόμενες αγορές βραχυπρόθεσμα θα συνεχίσουν την αρνητική πορεία τους.
Σύμφωνα με τον Mark Mobius, οι εξελίξεις οδηγούν τους πολίτικους σε μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία και την Αίγυπτο, με την Templeton να αγοράζει μετοχές στην Αίγυπτο.

Exit mobile version