search icon

Διεθνή

Βουτιά του ευρώ σε χαμηλά 3 μηνών μετά τον Draghi

Έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα ή και σε χαμηλότερα επίπεδα για καιρό.

Στα υψηλά έξι εβδομάδων ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα ή και σε χαμηλότερα επίπεδα για καιρό.

Η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να κρατήσει τα επιτόκιά της αμετάβλητα, στο 0,50%. Οι δηλώσεις Draghi προκάλεσαν την απότομη πτώση του ευρώ.

“Το πιο σημαντικό συμπέρασμα από τις δηλώσεις Draghi είναι ότι επανέλαβε τη δέσμευσή του για χαμηλά ή χαμηλότερα επιτόκια για μια παρατεταμένη περίοδο”, εξηγεί ο Marc Chandler, επικεφαλής στρατηγικής νομισμάτων της Brown Brothers Harriman.

Πτώση 0,65% για το ευρώ στα 1,3117 δολάρια.

Exit mobile version