Το σφυρί στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s επικύρωσε χθες την πώληση του ακριβότερου διαμαντιού του κόσμου.
Η πέτρα του αψεγάδιαστου ροζ διαμαντιού των 59,6 καρατίων, ονομάζεται “Pink Star” και δημοπρατήθηκε για 83,2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Sotheby’s. Πρόκειται για το πιο ακριβό κόσμημα ή διαμάντι που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.
Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε ένα ροζ διαμάντι 24,68 καρατίων ροζ που αγοράστηκε από τον Laurence Graff το 2010 αντί 46 εκατ. δολαρίων.
Η δημοπρασία του Sotheby’s ακολουθούσε την πώληση χθες, από τον οίκο Christie’s, ενός από τα πιο μεγάλα και έντονα πορτοκαλί διαμάντια που υπάρχουν,14.82 καρατίων, που πωλήθηκε για 36 εκατ. δολάρια – στην υψηλότερη τιμή ανά καράτι που έχει πληρωθεί ποτέ σε δημοπρασία.