search icon

Διεθνή

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου “ποντάρει” η Adidas για να αυξήσει τα κέρδη της

Να επανέλθει δυναμικά στην αγορά το 2014 με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Ρίο ντε Τζανέιρο προσδοκά η Adidas η οποία φέτος είδε τις πωλήσεις της να κάνουν “βουτιά”.

Να επανέλθει δυναμικά στην αγορά το 2014 με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Ρίο ντε Τζανέιρο προσδοκά η Adidas η οποία φέτος είδε τις πωλήσεις της να κάνουν “βουτιά”.

Η Adidas ελπίζει το 2014 να ξεπεράσει το “φράγμα” των δύο δις εκατομμυρίων στις πωλήσεις ποδοσφαιρικών προϊόντων. “Έχουμε φιλόδοξα σχέδια. Ένα από τα βασικά μας προϊόντα πρόκειται να είναι οι ποδοσφαιρικές μπάλες των αγώνων”, δηλώνει ο CEO της γερμανικής εταιρείας Χέρμπερτ Χάινερ. Η Adidas πρόσφατα έκανε τα αποκαλυπτήρια της μπάλας που θα χρησιμοποιείται στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία, τη γνωστή και ως Brazuca.

Το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την δεύτερη εταιρεία στις διεθνείς πωλήσεις, μετά τη Nike. Οι πωλήσεις της γιγαντιαίας εταιρείας το πρώτο εννεάμηνο του 2013 σημείωσε πτώση στα 11 εκατομμύρια ευρώ από τα 11,5 εκατομμύρια το ίδιο διάστημα του 2012, αναγκάζοντας την εταιρεία να εκδώσει προειδοποίηση για τους μετόχους της. Οι προβλέψεις για τα περιθώρια κέρδους για το 2013 έπεσαν στο 8,5% από τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 9%.

Ο CEO της Adidas πάντως στοχεύει να ανεβάσει το ποσοστό αυτό στο 11% μέχρι το τέλος του 2015. “Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι σε δύσκολους καιρούς έχουμε καταφέρει να εισάγουμε στην αγορά νέα καινοτόμα προϊόντα”, είπε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version