search icon

Διεθνή

“Παράτησε” τον Pistorius η Nike

Απέσυρε διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Pistorius και σλόγκαν “είμαι η σφαίρα στη θαλάμη του όπλου”.
 

Σε αναστολή του συμβολαίου της με τον Νοτιοαφρικανό αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων Oscar Pistorius, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του, προχώρησε η Nike.

Η Nike ήταν χορηγός του Pistorius από το 2007. Τον προμήθευε με αθλητικό εξοπλισμό και ειδικές σόλες, τις οποίες χρησιμοποιεί για τα προσθετικά μέλη του, όταν τρέχει.

Από την αποκάλυψη της δολοφονίας, η Nike είχε αποσύρει τη διαφήμισή της με πρωταγωνιστή τον Pistorius και σλόγκαν “είμαι η σφαίρα στη θαλάμη του όπλου”.

Υπενθυμίζεται ότι η Nike σταμάτησε να χορηγεί και τον ποδηλάτη Lance Armstrong πέρυσι, αφότου το σκάνδαλο ντόπινγκ του κόστισε τους επτά τίτλους του Tour de France.

Ο Pistorius έχει συμβόλαια με βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, την εταιρεία γυαλικών ηλίου Oakley και το γαλλικό οίκο Thierry Mugler. Η συνολική τους αξία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2 εκατ. δολάρια το χρόνο. 

Exit mobile version