Μεγάλη πιθανότητα χρεοκοπίας βλέπεο για την Ουκρανία ο αναπληρωτής υπουργούς Οικονομικών της Ρωσίας, Sergei Storchak.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ρώσος αξιωματούχος σε δηλώσεις του από την Μόσχα είπε ότι η Ρωσία είναι αντίθετη στην αναδιάρθρωση των 3 δισ. που δάνεισε πρόσφατα στην Ουκρανία.
Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει ο κίνδυνος η Ουκρανία να μην αποπληρώσει την πρώτη δόση από το ρωσικό δάνειο διάσωσης και τόνισε πως η Ρωσία δεν έχει καμία υποχρέωση να εκταμιεύσει τις υπόλοιπες δόσεις.
“Κανείς δεν περίμενε ότι η κατάσταση θα πάρει μια τέτοια δραματική καμπή” ανέφερε.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του δεκαετούς ουκρανικού ομολόγου καταγράφει άνοδο 25 μονάδων βάσης, στο 9,51%.
Η Ρωσία δεν έχει τη νομική υποχρέωση να εκταμιεύσει νέες δόσεις από το δάνειο των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο συμφώνησε πέρυσι με την Ουκρανία και υπέγραψε με τον αποπεμφθέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εκτίμησε ο Στόρτσακ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Ρασίγια 24.
“Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων και η σύναψη νέων συμφωνιών. Ποιοι θα είναι οι όροι, το μέλλον θα μας το δείξει” προσέθεσε ο ίδιος.