search icon

Διεθνή

Τα ψηφοδέλτιά του παρουσίασε το κεντροαριστερό κόμμα της Ιταλίας

Τα εκλογικά του ψηφοδέλτια για όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας παρουσίασε νωρίτερα το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), ενόψει των βουλευτικών εκλογών τις 24ης Φεβρουαρίου.

Τα εκλογικά του ψηφοδέλτια για όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας παρουσίασε νωρίτερα το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), ενόψει των βουλευτικών εκλογών τις 24ης Φεβρουαρίου.

Στις εκλογικές λίστες των Δημοκρατικών, το 40% των υποψηφίων είναι γυναίκες, ενώ τα τρία τέταρτα του συνόλου των ονομάτων επελέγησαν, σύμφωνα με τον υποψήφιο πρωθυπουργό Pierluigi Bersani, από τα ίδια τα μέλη του κόμματος στις εσωκομματικές “προκαταρκτικές” εκλογές που οργανώθηκαν στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

“Το ξεκάθαρο φαβορί είμαστε εμείς” και “πίσω από μας πρέπει να προσπαθήσουν να τρέξουν όλοι οι υπόλοιποι”, πρόσθεσε ο Bersaniι, ο οποίος πρόσθεσε ότι “το ποσοστό των υποψήφιων γυναικών, αυτή την φορά, αποτελεί πραγματική επανάσταση”.

“Εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο τρόπο το προβάδισμα που μας δίνουν τα γκάλοπ. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε την χώρα”, συμπλήρωσε ο Bersani.
Σύμφωνα με σειρά δημοσκοπήσεων, η “συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων” (Δημοκρατικό Κόμμα, Αριστερά και Ελευθερία και Σοσιαλιστές) εξασφαλίζει, στην φάση αυτή, το 38% ως 40% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.
 

Exit mobile version