search icon

Διεθνή

Noyer: Η ΕΚΤ έτοιμη να τυπώσει χρήμα εάν το ευρώ ενισχυθεί και άλλο

Το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής κρίσης έχει περάσει, δηλώνει ο διοικητής της Banque de France, Christian Noyer.

Το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής κρίσης έχει περάσει, δηλώνει ο διοικητής της Banque de France, Christian Noyer, αν και προσθέτει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει, εάν το ευρώ ανατιμηθεί περαιτέρω.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, δήλωσε ότι θα χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική εάν το ευρώ παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και ασκήσει πιέσεις στις εξαγωγές.

Έτοιμος για νέα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής ο Μάριο Ντράγκι

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC, ο Noyer πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει κρατικά ομόλογα αλλά και άλλους τίτλους, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

“Υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να τελειώσουν και να διορθωθούν, αλλά βλέπουμε την οικονομία να επιστρέφει στην ανάπτυξη”, είπε ο Noyer. “(Η ανάκαμψη) είναι ακόμα άνιση, αλλά αυτό συμβαίνει όλο και λιγότερο. Και έχουμε πραγματική εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να επιστρέψουμε σε ένα καλό μονοπάτι ανάπτυξης και σταθερότητας των τιμών”.

Ο Noyer είπε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες θα εξετάζουν τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία πριν αποφασίσουν να δράσουν. Καθώς το ευρώ ανατιμάται, δημιουργεί την ανάγκη υιοθέτησης πιο ευνοϊκής νομισματικής πολιτικής. 

Exit mobile version