Νικητής βγήκε ο διαχειριστής της Third Point, Dan Loeb, στον πόλεμο που είχε κηρύξει κατά του οίκου δημοπρασιών τέχνης Sotheby’s και της διοίκησής του.
Ο γνωστός διαχειριστής (στην Ελλάδα τον ξέρουμε από το έντονο ενδιαφέρον του για επενδύσεις στη χώρα, αλλά στο εξωτερικό είναι γνωστός κυρίως ως ένας από τους σκληρότερους ακτιβιστές επενδυτές) πέτυχε συμφωνία με τον οίκο, κερδίζοντας τρεις θέσεις στο δ.σ. του. Τις θέσεις θα καταλάβουν ο ίδιος ο Loeb, ο Olivier Reza και ο Harry Wilson.
Ο Loeb απέκτησε μετοχές του Sotheby’s με στόχο να πιέσει τη διοίκηση του οίκου να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, που θα βελτίωναν την αποδοτικότητα της εταιρείας και κατ’ επέκταση τις αποδόσεις των μετοχών της. Ο επαγγελματίας επενδυτής κατηγορούσε τη διοίκηση του οίκου ότι δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των Christie’s, δεν επεκτείνεται αρκετά γρήγορα στις αναδυόμενες αγορές της τέχνης και ξοδεύει αλόγιστα.
Η εταιρεία προσέφερε αρχικά στον Loeb μία θέση στο δ.σ. της, όμως, ο διαχειριστής απέρριψε την προσφορά, λέγοντας ότι χρειαζόταν περισσότερους συμμάχους μέσα στο συμβούλιο, προκειμένου να περάσει τις θέσεις του. Τελικά, ο οίκος υποχώρησε στο αίτημά του, δίνοντάς του τρεις θέσεις.