search icon

Διεθνή

Aμετάβλητο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας το Νοέμβριο

Αμετάβλητο παρέμεινε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας το Νοέμβριο καθώς τόσο το έλλειμμα του λογαριασμού αγαθών όσο και το πλεόνασμα του λογαριασμού υπηρεσιών υποχώρησαν ελαφρώς

Αμετάβλητο παρέμεινε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας το Νοέμβριο καθώς τόσο το έλλειμμα του λογαριασμού αγαθών όσο και το πλεόνασμα του λογαριασμού υπηρεσιών υποχώρησαν ελαφρώς, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Γαλλίας που είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης εμφάνισε έλλειμμα ύψους 2,9 δις. ευρώ το Νοέμβριο, διαμορφούμενο στα ίδια επίπεδα με τον Οκτώβριο.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών υποχώρησε στα 5 δισ. ευρώ το Νοέμβριο από τα 5,1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο ενώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών υποχώρησε στα 2,8 δις. ευρώ από τα 2,9 δις. ευρώ την ίδια περίοδο.

Οι γαλλικές άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό υποχώρησαν στα 2,9 δισ. ευρώ το Νοέμβριο από τα 7,4 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, ενώ οι ξένες άμεσες επενδύσεις στη Γαλλία ενισχύθηκαν στα 4 δισ. ευρώ από τα 2,3 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Γαλλίας.

Exit mobile version