search icon

Διεθνή

Σήμερα “κληρώνει” για τους κατόχους των CDS της Αργεντινής

Το ποσό των 526 εκατ. δολαρίων θα λάβουν όσοι αγόρασαν τα credit defalult swaps της Αργεντινής, έπειτα από το default  της χώρας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Το ποσό των 526 εκατ. δολαρίων θα λάβουν όσοι αγόρασαν τα credit defalult swaps της Αργεντινής, έπειτα από το default  της χώρας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Στον πρώτο γύρο της σχετικής δημοπρασίας που έγινε σήμερα ώστε να καθοριστεί το ποσό που θα καταβληθεί στους κατόχους των CDS (πρόκειται για τα συμβόλαια που ασφαλίζουν έναντι ενός default), οι traders έδωσαν αρχική τιμή 40,25% επί της ονομαστικής αξίας των κρατικών ομολόγων της Αργεντινής. Αυτό σημαίνει πως όσοι πούλησαν τα CDS θα πρέπει να πληρώσουν το 50,75%.

Πρακτικά, με τα CDS να ασφαλίζουν ομόλογα της Αργεντινής ονομαστικής αξίας 880 εκατ. ευρώ, οι εκδότες των παραγώγων θα πρέπει να πληρώσουν 526 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πληρώνονται τα CDS ενός κράτους μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το 2012.

Πάντως, το τελικό ποσό θα ανακοινωθεί μετά και τη δεύτερη δημοπρασία.

Exit mobile version