search icon

Διεθνή

Σορτάρει το χρυσό η Goldman – Βλέπει πτώση 17% έως τα τέλη του έτους

Πτώση του χρυσού κατά 17% από τα σημερινά του επίπεδα και έως τα τέλη του έτους προβλέπει η Goldman Sachs.

Πτώση του χρυσού κατά 17% από τα σημερινά του επίπεδα και έως τα τέλη του έτους προβλέπει η Goldman Sachs.

Όπως εξηγεί ο γνωστός επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης εμπορευμάτων του οίκου, Jeffrey Currie, η κρίση στην Ουκρανία και η οικονομική αδυναμία της Ευρώπης και της Ιαπωνίας στηρίζουν τις τιμές, όμως, η πολιτική της Fed τις πιέζει.

“Ο στόχος μας για τα τέλη του έτους είναι 1.050 δολάρια, και στηρίζεται στην άποψη ότι η Fed θα είναι τελικά η κυρίαρχη δύναμη εδώ, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις”, είπε ο Currie στο CNBC.

“Ο χρυσός είναι ένα hedge (αντιστάθμιση κινδύνου) έναντι της υποτίμησης του δολαρίου”, λέει, προσθέτοντας πως συστήνει shot θέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός κυμαίνεται κοντά στα 1.270 δολάρια σήμερα, σημειώνοντας άνοδο περίπου 4% από τις αρχές της χρονιάς και έναντι του υψηλού έτους των 1.384 δολαρίων που σημειώθηκε στα μέσα του Μαρτίου.

Τους τελευταίους 12 μήνες, ο χρυσός έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 25%, ενώ σημειώνει πτώση 33% από το ιστορικό υψηλό του, που είχε σημειωθεί το Σεπτέμβριο του 2011 στα 1.923 δολάρια.

Exit mobile version