search icon

Διεθνή

HSBC: Πότε και πόσο θα ανέβουν τα επιτόκια του δολαρίου

Η HSBC εκτιμά ότι το βασικό επιτόκιο της Fed θα διαμορφωθεί στο 0,50-0,75% έως τα τέλη του 2015 και στο 1,5-1,75% έως τα τέλη του 2016.

Τον Ιούνιο του 2015 περιμένει η HSBC την πρώτη αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου από τη Fed, έπειτα από πέντε χρόνια σταθερής νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τελευταία έκθεση του οίκου, η πρώτη κίνηση της Fed θα είναι της τάξης των 25 μονάδων βάσης και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες αυξήσεις επιτοκίων, αλλά με αργούς ρυθμούς.

Η HSBC εκτιμά ότι το βασικό επιτόκιο της Fed θα διαμορφωθεί στο 0,50-0,75% έως τα τέλη του 2015 και στο 1,5-1,75% έως τα τέλη του 2016.

Στις προβλέψεις αυτές έχουν ληφθεί υπόψη οι εκτιμήσεις του οίκου για αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 2,5% στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και στο σύνολο του 2015.

Εκτίμηση της HSBC είναι πως η Fed δεν θα θελήσει να προχωρήσει ταυτόχρονα στην αύξηση των επιτοκίων και στη συρρίκνωση του ισολογισμού της. Έτσι, πιστεύει ότι η Janet Yellen θα κάνει μία παύση στις αυξήσεις κεφαλαίων μόλις αρχίσει η συρρίκνωση του ισολογισμού,  με την αντιστροφή της ποσοτικής χαλάρωσης (QE). 

Exit mobile version