search icon

Διεθνή

Draghi: Αναμένεται σταδιακή ανάκαμψη από το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Tόνισε ότι είναι αναγκαία η μεγαλύτερη εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης.

Σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 αναμένει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, όπως είπε μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο. Τόνισε, ωστόσο, ότι το σενάριο αυτό υπόκειται σε κινδύνους.

Και τόνισε ότι είναι αναγκαία η μεγαλύτερη εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης.

“Είναι πολύ σημαντικό η νομοθεσία για τον ενιαίο μηχανισμό εποπτείας να οριστικοποιηθεί πριν από τη διακοπή των εργασιών το καλοκαίρι, τώρα που επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία”, είπε.

“Αυτό είναι το απόλυτο προαπαιτούμενο, εάν θέλουμε να ξεκινήσουν τις προκαταρκτικές εργασίες έγκαιρα και αποτελεσματικά, ώστε ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας να τεθεί σε ισχύ έως τα μέσα του 2014”.

Exit mobile version