search icon

Διεθνή

Έλον Μασκ: Πουλάει και το τελευταίο σπίτι του, μια έπαυλη στην Καλιφόρνια (pic)

Τον περασμένο μήνα, λόγω αδυναμίας εύρεσης αγοραστή, ο Mr Tesla αποφάσισε να κατεβάσει την τιμή στα 31.990.000 δολ.

Έπειτα από αρκετούς μήνες προσπαθειών, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, φαίνεται πως βρήκε τελικά, αγοραστή για το υπερπολυτελές ακίνητό του, στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για το τελευταίο σπίτι που διατηρεί στο όνομά του ο Μασκ.

Ο πρόσφατα πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, αποδέχτηκε την προσφορά ενός υποψήφιου αγοραστή ο οποίος ενδιαφέρεται να αποκτήσει την τεράστια έπαυλη του ιδρυτή της Tesla, λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο.

Όπως χαρακτηριστικά, μεταδίδει το BusinessInsider, ο πωλητής έχει αποδεχτεί μια προσφορά αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τους όρους της πώλησης.

Υπενθυμίζεται πως το ακίνητο για το οποίο γίνεται λόγος, βρίσκεται στο Χίλσμπορο της Καλιφόρνια. Πρόκειται για αρχοντικό του 1916 το οποίο διαθέτει επτά υπνοδωμάτια καθώς και δέκα μπάνια. Στο εσωτερικό του θα βρει κανείς μια τεράστια βιβλιοθήκη, αίθουσα μουσικής, χορού και δεξιώσεων αλλά και μια πλήρως ανακαινισμένη επαγγελματική κουζίνα.

Εντός του οικήματος, υπάρχει ακόμη, μεγάλο γκαράζ που χωράει συνολικά 11 αυτοκίνητα. Το ακίνητο διαθέτει επίσης, πισίνα, ενώ στον τεράστιο κήπο του υπάρχουν μονοπάτια για πεζοπορία καθώς και φαράγγια. Ο Μασκ αγόρασε το σπίτι το 2017 έναντι 23 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Christian de Guigne IV. Πριν από την αγοραπωλησία, το ακίνητο ανήκε στην αριστοκρατική οικογένεια για περισσότερα από 150 χρόνια.

Όταν ο Μασκ έβαλε για πρώτη φορά πωλητήριο στο ακίνητο στο Χίλσμπορο της Καλιφόρνια, η αρχική τιμή πώλησής του άγγιζε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 37,5 εκατομμύρια δολάρια. Τον περασμένο μήνα όμως, λόγω αδυναμίας εύρεσης αγοραστή, ο Μασκ αποφάσισε να κατεβάσει την τιμή στα 31.990.000 δολάρια. Η τελική τιμή πώλησης του ακινήτου παρόλα αυτά, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Το 2020, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla είχε δεσμευτεί να πουλήσει όλα τα σπίτια του, ώστε να μην διαθέτει κανένα ακίνητο στο όνομά του. Πράγματι, τον τελευταίο ένα χρόνο, έχει καταφέρει να τα πουλήσει σχεδόν όλα.

Πλέον, ο Μασκ ζει σε ένα μικρό, φθηνό σπίτι στο Τέξας που νοικιάζει από τη διαστημική του εταιρεία, τη SpaceX. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κεφάλαιο για να χρηματοδοτήσει το μεγάλο όνειρό του – που δεν είναι άλλο από τα να βοηθήσει τους ανθρώπους να εγκατασταθούν στον Άρη.

Διαβάστε ακόμα:

Google: Τον Ιανουάριο απειλούσε ότι θα «μπλοκάρει» την Αυστραλία, τώρα της δίνει $736 εκατ.

Η JP Morgan μηνύει την Tesla για warrants 162,2 εκατ. δολ .

Κορωνοϊός: Pfizer, BioNTech και Moderna κερδίζουν πάνω από 1.000 δολάρια το δευτερόλεπτο

Exit mobile version