search icon

Διεθνή

Ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: Τι θα ζητήσει ο Ερντογάν για να δώσει το πράσινο φως

Ρωσικά MME, προφανώς όχι εν αγνοία της κυβέρνησης, θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο η Μόσχα να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στα ευρωπαϊκά της σύνορα

Η κίνηση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο, ερωτήματα στους κόλπους και του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας. Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει ανησυχίες, η πρωθυπουργός, αναφερόμενη σε μία ενδεχόμενη ρωσική επιθετική ενέργεια, ως απάντηση στην επέκταση της Συμμαχίας στα σύνορα της Ρωσίας, δήλωσε: «Αν μας επιτεθούν θα έχουμε βοήθεια, αν επιτεθούν σε άλλους θα βοηθήσουμε».

«Μαζί με τη Δανία και την Ισλανδία, η Νορβηγία είναι έτοιμη να βοηθήσει τους Σκανδιναβούς γείτονές της με όλα τα αναγκαία μέσα, εάν δεχτούν επίθεση στο έδαφός τους προτού γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε. Όλες αυτές οι δηλώσεις ενισχύουν το κλίμα ανασφάλειας. Η Μόσχα, άλλωστε, δεν έχει κρύψει ότι θεωρεί την ένταξη της Φινλανδίας εχθρική ενέργεια και γι’ αυτό δηλώνει ότι θα αντιδράσει, χωρίς να διευκρινίζει με ποιον τρόπο..

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version