search icon

Διεθνή

Επιθυμία Πούτιν: Να φτιάχνει drone Baykar στη Ρωσία ο γαμπρός του Ερντογάν

Τι αναφέρει εκπρόσωπος της τουρκικής εταιρείας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να έχει προσεγγίσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προτείνοντάς του να εγκαταστήσει η τουρκική εταιρεία κατασκευής drones, Baykar ένα εργοστάσιο παραγωγής στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το CNN Türk, ο Ερντογάν είπε στους συναδέλφους του σε συνεδρίαση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) τη Δευτέρα ότι ο Πούτιν τον πλησίασε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης στην Τεχεράνη για να του προτείνει συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Baykar για την παραγωγή επιθετικών drones, τα οποία έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν μου είπε ότι θέλει να συνεργαστεί με την Baykar», φέρεται να είπε ο Ερντογάν. «Πρότεινε να ιδρύσει ένα εργοστάσιο στη Ρωσία όπως έκανε η εταιρεία στα ΗΑΕ».

Εκπρόσωπος της Baykar αρνήθηκε ότι η εταιρεία είχε ιδρύσει εργοστάσιο στα ΗΑΕ και αρνήθηκε να σχολιάσει τη ρωσική πρόταση.

Ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ (αδελφός του γαμπρού Σελτσούκ), Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα πουλούσε drones στη Ρωσία: «Υπάρχει μια στρατηγική σχέση μεταξύ της Τουρκίας και της Ουκρανίας, ειδικά στον τομέα της αεροπορίας και του διαστήματος”, είπε στο CNN. «Η Τουρκία υποστηρίζει την Ουκρανία με τεχνολογία ένοπλων drone. Δεν μεταδώσαμε ούτε παρήχαμε τίποτα στη Ρωσία. Δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο».

Διαβάστε ακόμα:

«Τουρισμός για όλους»: Βγήκαν τα αποτελέσματα για το voucher των €150 – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

«Kινούμαι ηλεκτρικά»: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Επιδότηση έως €9.500

Συνεχίζεται το ράλι στο φυσικό αέριο – Έφθασε στα 222 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας

Exit mobile version