search icon

Διεθνή

ΗΠΑ: Παρουσιάστηκε το οικονομικό πακέτο ύψους 1,9 τρισ.

Σε ψήφισή του την επόμενη εβδομάδα ελπίζουν οι Δημοκρατικοί

Προχωράνε οι διαδικασίες για το οικονομικό πακέτο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, καθώς η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων παρουσίασε το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Το 591 σελίδων ν/σ περιέχει τις προτάσεις του Μπάιντεν για επιπλέον παροχή χρηματοδότησης για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και περαιτέρω ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Μπάιντεν είχε προγραμματιστεί την Παρασκευή να περιοδεύσει σε ένα εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων της Pfizer στο Μίσιγκαν εν μέσω προσπαθειών να αυξηθεί η παραγωγή, με μόνο περίπου το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ να έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μέχρι στιγμής.

Τα κύρια σημεία του ν/σ επικεντρώνονται στην τόνωση της οικονομίας της χώρας, η οποία έχει πληγεί τον τελευταίο χρόνο υπό απώλειες θέσεων εργασίας και το κλείσιμο επιχειρήσεων λόγω πανδημίας εξαιτίας της οποίας έχουν πεθάνει σχεδόν 500.000 Αμερικανοί πολίτες. Το ν/σ θα προσφέρει άμεσες πληρωμές σε νοικοκυριά και παρατεταμένα επιδόματα ανεργίας μεταξύ άλλων.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής πρόκειται να συνεδριάσει τη Δευτέρα για να εξετάσει τις τροπολογίες στο ν/σ προτού το αποστείλει στην ολομέλεια για συζήτηση και έγκριση.

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΔΕΔΔΗΕ – 11 υποψήφιοι για το 49% της εταιρείας

Πιο χρεωμένος από ποτέ ο πλανήτης… και έπεται συνέχεια – Ζαλίζει το ύψος του παγκόσμιου χρέους

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Σε ποιες περιοχές δόθηκε η πιο μεγάλη στήριξη (πίνακας)

Exit mobile version