search icon

Διεθνή

Κυρώσεις: Σταματούν οι μεταφορές εμπορευμάτων μεταξύ Ρωσίας – Φιλανδίας

Παράλληλα, Ρώσος βουλευτής δήλωσε ότι η άρνηση της G7 να πληρώσει σε ρούβλια για το φυσικό αέριο θα σημάνει τη διακοπή της παροχής

Τέλος στις σιδηροδρομικές αποστολές εμπορευμάτων από τη Ρωσία προς τη Φινλανδία έχει μπει εδώ και μερικές μέρες και συγκεκριμένα από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (28.3.2022) οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι.

Όπως έγινε γνωστό, η διακοπή στις αποστολές εμπορευμάτων επιβλήθηκε αφού ο εθνικός οργανισμός σιδηροδρόμων της Φινλανδίας, VR Group, ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχόταν εμπορευματικές αμαξοστοιχίες λόγω των οικονομικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η ρωσική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων στην εφαρμογή Telegram, η ίδια βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κίνα για την αποστολή πρόσθετων εμπορευματικών αμαξοστοιχιών.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοβ, που είναι μέλος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), δήλωσε ότι η άρνηση της G7 να καταβάλει σε ρούβλια τις πληρωμές για το φυσικό αέριο που προμηθεύεται από τη Ρωσία, μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη διακοπή της παροχής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

Νωρίτερα σήμερα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Ενέργειας της ομάδας των Επτά βιομηχανοποιημένων χωρών απορρίπτουν τις απαιτήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν που ζήτησε από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν τη Ρωσία σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που προμηθεύονται.

Διαβάστε ακόμη

Οι Έλληνες εφοπλιστές θα μεταφέρουν το LNG από τις ΗΠΑ

Η λίστα με τις e-αποδείξεις που δίνουν έξτρα έκπτωση φόρου

Ρωσία: Κόβει τις βίζες, αυξάνει τις απελάσεις

 

Exit mobile version