search icon

Διεθνή

Μακρόν: Συνάντηση με τον Ερντογάν στη G20 για τη Λιβύη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου στη Ρώμη – «Θέλουμε να κριθούμε για όσα θα κάνουμε, όχι για όσα λέμε», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της G20 της Ρώμης.

Σε ανακοίνωσή της, η γαλλική προεδρία αναφέρει ότι η συνάντηση ήταν ευκαιρία για να εξεταστούν διμερή θέματα, ιδίως η Λιβύη, ενόψει της Διεθνούς Συνόδου για τη Λιβύη, η οποία θα οργανωθεί στο Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου 2021.

Παράλληλα, κατά την ολοκλήλωση των εργασιών της G20, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, τόνισε: «Θέλουμε να κριθούμε για όσα θα κάνουμε, όχι για όσα λέμε».

Και επισήμενε: «Είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα που πετύχαμε, αλλά είναι μόνον η αρχή. Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας τον άνθρακα, με τη λήξη των χρηματοδοτήσεων των κέντρων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα εντός του 2021», τόνισε.

Επίσης, ο Μάριο Ντράγκι ευχήθηκε «η διάσκεψη της Γλασκώβης για το κλίμα που ξεκινά σήμερα, να εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Διαβάστε ακόμη

Μπλοκαρισμένες λόγω οφειλών 6 στις 10 συντάξεις επαγγελματιών

Μπαράζ εταιρικών ομολόγων και νέες εισαγωγές στο Χρηματιστήριο (πίνακας)

Γιώργος Πορτοκαλίδης (Ιωνική Σφολιάτα): Εξωστρέφεια και στροφή στα vegan προϊόντα (pic)

 

Exit mobile version