search icon

Διεθνή

McLaren: Πόσο και σε ποιον πουλά την «έδρα» της

Το deal άγγιξε τα 198 εκατομμύρια ευρώ, με τη συναλλαγή να ολοκληρώνεται μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021

Παρ’ όλο που η McLaren δεν θα έχει πλέον τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν τα κέντρα Technology, Production and Thought Leadership – θα παραμείνει ως μισθωτής για τα επόμενα 20 χρόνια στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο κατασκευαστής και η ομάδα της F1 ξεκίνησαν την αναζήτησή τους για νέο αγοραστή τον περασμένο Σεπτέμβριο με την ελπίδα να εξασφαλίσουν τα οικονομικά τους μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19.

Η παραγωγή σταμάτησε προσωρινά, οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο υποχώρησαν αισθητά και η έναρξη της σεζόν της F1 το 2020 καθυστέρησε αρκετούς μήνες.

Τον περασμένο Μάιο, η McLaren απέλυσε 1.200 υπαλλήλους από τα τμήματα Applied, Automotive και Racing, που αντιστοιχούσαν σε απώλεια πάνω από το ένα τέταρτο του συνολικού προσωπικού της.

Εξασφάλισε επίσης δάνειο 175 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα του Μπαχρέιν και προσπάθησε να δανειστεί άλλα 320 εκατομμύρια ευρώ έναντι της κλασικής συλλογής αυτοκινήτων και των εγκαταστάσεων στο Woking.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε πρόσφατα είναι πολύ χαμηλότερη από το ποσό των 233 εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε η ίδια η εταιρία να ξεπεράσει
όταν ανέθεσε στον κτηματομεσίτη Colliers να διαχειριστεί την εμπορική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο Protothema

Exit mobile version