search icon

Διεθνή

Mega deal στις τηλεπικοινωνίες των ΗΠΑ – Η Charter αποκτά την Time Warner για 55 δισ. δολ.

Έκπληξη προκαλεί το ποσό της εξαγοράς, που είναι σημαντικά αναβαθμισμένο μετά την απόρριψη της προσφοράς της Charter το 2014

Mega deal στον χώρο των τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Time Warner Cable Inc. από την Charter Communications Inc., την τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Η εξαγορά θα γίνει μέσω ρευστού και μετοχών, και θα είναι αξίας 55 δισ. δολ.. Η Charter συμφώνησε να πληρώσει 195,71 δολ. ανά μετοχή, δηλαδή κατά 14% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος στις 22 Μαϊου.

Η συγχώνευση θα περιλαμβάνει και μια μικρότερη εταιρεία που είχε εξαγοράσει η Charter, η Bright House Networks.

Η Charter είχε προσπαθήσει και το 2014 να εξαγοράσει την Time Warner αλλά η προσφορά της τότε δεν είχε γίνει δεκτή και η Comcast Corp. πρόλαβε να υποβάλλει ανταγωνιστική προσφορά, την οποία όμως απέρριψε η ρυθμιστική αρχή της χώρας.

“Η συγχώνευση της Time Warner Cable με την Charter δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτό που εκπλήσσει είναι η τιμή εξαγοράς. Σίγουρα η Altice συνέβαλε καθοριστικά στην προσφορά της Charter” τονίζει ο Craig Moffett, αναλυτής της MoffettNathanson στην Νέα Υόρκη.

Exit mobile version