search icon

Διεθνή

Να μείνουν μακριά ζητά από τις ΗΠΑ ο Αμερικανός επενδυτής που κρατείται στη Ρωσία

Η κράτηση τον περασμένο μήνα του Michael Calvey, ιδρυτή της εταιρείας ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Baring Vostok, έχει ταλανίσει τους δεσμούς μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Ο εξέχων Αμερικανός επενδυτής που βρίσκεται υπό κράτηση στη Ρωσία για κατηγορίες για υπεξαίρεση ζήτησε από τους διπλωμάτες των ΗΠΑ να μην τον υπερασπιστούν, επειδή ανησυχεί ότι η υπόθεση του θα πολιτικοποιηθεί.

Η κράτηση τον περασμένο μήνα του Michael Calvey, ιδρυτή της εταιρείας ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Baring Vostok, έχει ταλανίσει τους δεσμούς μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και τροφοδότησε συζητήσεις για πιθανό μποϋκοτάρισμα των ΗΠΑ στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ τον Ιούνιο.

Ο Calvey κρατείται μαζί με άλλα τρία στελέχη της Baring Vostok, αφότου οι αρχές τους κατηγόρησαν ότι υπεξαίρεσαν 2,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (38,09 εκατομμύρια δολάρια), μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.

Ο Ivan Melnikov, μέλος ενός δημόσιου φορέα που παρακολουθεί τις φυλακές, επισκέφθηκε τον Calvey τη Δευτέρα και ανέφερε ότι ο επενδυτής του είπε ότι ένας διπλωμάτης των ΗΠΑ τον είχε επισκεφτεί και ότι ο Calvey του ζήτησε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας στην περίπτωσή του.

«Ζήτησε (από τον διπλωμάτη των ΗΠΑ) να μην συμμετάσχει ενεργά στην υπεράσπισή του επειδή ανησυχεί για την πολιτικοποίηση της υπόθεσης», δήλωσε ο Melnikov στο Reuters.

Η σύλληψη του Calvey ανησύχησε ορισμένους ξένους επενδυτές για το επιχειρηματικό κλίμα στη Ρωσία και ορισμένοι εξέχοντες Ρώσοι επιχειρηματίες ζήτησαν να του δοθεί αποφυλάκιση με εγγύηση, λέγοντας ότι η μεταχείρησή του ήταν πολύ σκληρή.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο πρόεδρος Vladimir Putin δεν σχεδιάζει να παρέμβει στην υπόθεση και ότι πρέπει να επιτραπεί στους ανακριτές να κάνουν τη δουλειά τους.

Exit mobile version