search icon

Διεθνή

Πάουελ: Η Fed δεν θα αυξήσει σύντομα τα επιτόκια

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η στιγμή για την αύξηση των επιτοκίων δεν θα έρθει σύντομα

FILE - In this file photo dated Tuesday, June 4, 2019, Federal Reserve Chairman Jerome Powell speaks at a conference involving its review of its interest-rate policy strategy and communications, in Chicago, USA. Fed chair Jay Powell and the European Central Bank are signalling that more stimulus could be on the way which has sent stocks higher, but an international forum for central bankers is warning Sunday June 30, 2019, that the global economic recovery will need further support to get past its current shaky stretch. (AP Photo/Kiichiro Sato, FILE)

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια αν δεν δει ανησυχητικά σημάδια αύξησης του πληθωρισμού.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι η στιγμή για την αύξηση των επιτοκίων δεν θα έρθει σύντομα και πως τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για έξοδο από μια εύκολη νομισματική πολιτική.

«Έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα για το ζήτημα αυτό. Στο τέλος της μέρας, ο κόσμος θα πρέπει να μας δει να αφήνουμε τον πληθωρισμό να κινείται λίγο πάνω από το 2% για κάποιο διάστημα, προτού το νέο πλαίσιο θεωρηθεί πλήρως αξιόπιστο», δήλωσε.

«Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για έξοδο», συνέχισε. «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα άλλο μάθημα που μας έδωσε η παγκόσμια οικονομική κρίση».

Εξάλλου, τον Σεπτέμβριο η κεντρική τράπεζα ενέκρινε μια πιο χαλαρή πολιτική για τον στόχο του πληθωρισμού, η οποία επιτρέπει την υπέρβασή του για κάποιο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

MyDΑΤΑ: Ποδαρικό κάνουν οι «ψηφιακοί μπλοκάκηδες»

Χ.Α: Διαγράφονται οι Κεραμεία Αλλατίνη, ΝΕΛ, Αxon, Eurobrokers

Γαλλία: Σχέδιο του Τεντέν πουλήθηκε σε δημοπρασία προς 3,2 εκατ. ευρώ

 

Exit mobile version