search icon

Διεθνή

Πελόζι: Ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να συγκαλύψει την ουκρανική υπόθεση

Η καταχώρηση του τηλεφωνήματος σε συγκεκριμένο σέρβερ έγινε με στόχο τη συγκάλυψη δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων - «Υστερία» καταλογίζει ο Λευκός Οίκος στους Δημοκρατικούς

Για επιχείρηση συγκάλυψης της ουκρανικής υπόθεσης  κατηγόρησε σήμερα τον Λευκό Οίκο η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι.

Όπως είπε η κ. Πελόζι επικαλούμενη τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο Λευκός Οίκος καταχώρησε την καταγραφή του τηλεφωνήματος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε έναν σέρβερ που εμπεριέχει απόρρητα ή ευαίσθητα περιεχόμενα.

«Πρόκειται για έναν ελιγμό με στόχο τη συγκάλυψη» της υπόθεσης, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επικαλούμενη την καταγγελία του μάρτυρα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Κογκρέσο.

Η Πελόζι, η οποία έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στο Κάπιτολ Χιλ, είπε επίσης ότι η έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία ξεκίνησαν οι Δημοκρατικοί, θα επικεντρωθεί στην υπόθεση της Ουκρανίας και ότι άλλα περιστατικά κατά τα οποία ο μεγιστάνας ενδεχομένως να καταχράστηκε την εξουσία του θα εξεταστούν αργότερα.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε κατηγορήσει τους Δημοκρατικούς για «υστερία».

«Τίποτε δεν άλλαξε με τη δημοσιοποίηση αυτής της περιγραφής, η οποία δεν είναι τίποτε περισσότερο από συρραφή αφηγήσεων από τρίτο χέρι και άρθρων του Τύπου», δήλωσε η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να απορρίπτει την υστερία και τις εσφαλμένες ερμηνείες που διαδίδονται από τους Δημοκρατικούς και πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Exit mobile version