search icon

Διεθνή

Πώς θα είναι τα σπίτια του μέλλοντος

Τα σπίτια του μέλλοντος θα μπορούν να μετακινηθούν, να είναι αυτάρκη και πολυτελή

Καθώς όλο και περισσότερος κόσμος συνωστίζεται στις πόλεις κάποιοι αρχιτέκτονες και μηχανικοί σχεδιάζουν μοναδικά μοντέλα κατοικιών που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ζείτε σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Τα σπίτια του μέλλοντος θα μπορούν να μετακινηθούν, να είναι αυτάρκη και πολυτελή.

Δείτε το εσωτερικό των σπιτιών του μέλλοντος:

Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτό το καινοτόμο γυάλινο σπίτι οπουδήποτε και να γεμίσετε τη ζωή σας με άπλετο φυσικό φως. Ονομάζεται Photon Space και έχει ως στόχο να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σας από την έκθεση στο φως.

Μπορείτε να ανοίξετε ένα διακόπτη ή να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να κάνετε το γυαλί αδιαφανές εάν θέλετε να προστατεύσετε την ιδιωτική σας ζωή.

Η ομάδα αρχιτεκτόνων και επιστημόνων που έχουν αναλάβει το έργο έχουν δηλώσει ότι μπορεί να οικοδομηθεί οπουδήποτε και να μετακινηθεί εύκολα.

Το Photon Space κοστίζει μεταξύ 330.000 και 410.000 δολ., ανάλογα με το είδος που θα διαλέξετε. Τίθεται προς πώληση σε 108 ημέρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Το ALPOD, το οποίο οι σχεδιαστές του αποκαλούν «το κινητό σπίτι του μέλλοντος», είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο έτσι ώστε να είναι τόσο ισχυρό και ελαφρύ, σε περίπτωση που θέλετε να το μετακινήσετε. Διαθέτει φεγγίτες και συρόμενες πόρτες για την παροχή φυσικού αέρα.

Είναι σχεδιασμένο από τους μηχανικούς James Law Cybertecture, AluHouse και Arup. Διαθέτει κουζίνα και προ-εγκατεστημένα μπάνια. Το υπόλοιπο του χώρου μπορεί να μετατραπεί σε υπνοδωμάτια ή καθιστικό.

Το ALPOD διαθέτει κλιματισμό και φωτισμό. Θα είναι διαθέσιμο για αγορά από το 2016.

«Μπορεί να σχεδιαστεί και για επαγγελματική χρήση, όπως ένα γραφείο, ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, ένα στούντιο, ένας εκθεσιακός χώρος ή απλά ένας χώρος για να αφήσετε τη φαντασία σας να περιφέρεται ελεύθερα», έγραψε σε ένα δελτίο τύπου σχετικά με το ALPOD, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aluhouse, Eric Kwong.

Το μοναδικό σχήμα του ecocapsule έχει ως στόχο να ελαχιστοποιήσει την απώλεια θερμότητας και να συλλάβει το νερό της βροχής. Το νερό συλλέγεται στην επιφάνεια όπου και αποθηκεύεται και φιλτράρεται σε μια δεξαμενή νερού.

Το συνολικό κόστος του ecocapsule ξεκινά περίπου από 3.000 δολ. Η κάψουλα διαθέτει ένα γραφείο, κρεβάτι, ντουλάπια και μπάνιο με ντους και τουαλέτα.

Αυτό το μίνι σπίτι κατασκευάστηκε από την βελγική εταιρεία Skilpod, μπορεί να εξοπλιστεί με ηλιακούς συλλέκτες και συστήματα εξαερισμού για ανάκτηση θερμότητας με μηδενική ενέργεια. Και είναι και πλήρως επιπλωμένο.

Τα μίνι σπίτια απευθύνονται κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα ή σε ανθρώπους που δεν χρειάζονται πολύ χώρο. Οι τιμές ξεκινούν από 67.200 δολ.

Exit mobile version