search icon

Διεθνή

Το μυστικό της Ελβετίας: Γιατί έχει τόσους δισεκατομμυριούχους (vid)

Το 2022, η χώρα φιλοξενούσε 110 δισεκατομμυριούχους, με συνολική περιουσία 338 δις, αφήνοντας πίσω άλλα πλούσια κράτη, όπως Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη και ΗΑΕ

Με έναν δισεκατομμυριούχο ανά 80.000 πολίτες και μέσο όρο περιουσιακών στοιχείων 460.000 ελβετικά φράγκα ανά κάτοικο, η Ελβετία, θεωρείται διεθνώς, από τους κορυφαίους προορισμούς για super rich.

Σύμφωνα με έκθεση της Credit Suisse, το 2020 η Ελβετία χαρακτηρίστηκε η χώρα με τον υψηλότερο πλούτο ανά άτομο, με περίπου 800.000 εκατομμυριούχους σε έναν πληθυσμό μικρότερο των εννέα εκατομμυρίων ανθρώπων. Τη δεκαετία 2000-2019, η περιουσία ανά πολίτη αυξήθηκε κατά 53%.

Σύμφωνα με το CNBC, το 2022, η χώρα φιλοξενούσε 110 δισεκατομμυριούχους, με συνολική περιουσία 338 δισ., αφήνοντας πίσω, άλλα πλούσια κράτη, όπως Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο μεταξύ, η Ελβετία διαθέτει ένα προνομιακό σύστημα φόρου κληρονομίας που διευκολύνει τους super rich να διατηρήσουν και να μεταβιβάσουν την περιουσία τους.

Ο πλούτος της χώρας δεν οφείλεται, αποκλειστικά, στον τραπεζικό τομέα. Η βιομηχανία και η καινοτομία αποτελούν τη βάση της ελβετικής οικονομικής. Παρά την έλλειψη φυσικών πόρων, η πρόωρη εκβιομηχάνιση, την έθεσε σε προνομιούχα θέση. Η φαρμακοβιομηχανία, οι πολύτιμοι λίθοι, η παραγωγή χημικών προϊόντων και μηχανήματων συνέβαλαν σημαντικά στην ευημερία της. Η πολιτική σταθερότητα και η ουδετερότητα της Ελβετίας συμβάλλουν επίσης, στην οικονομική επιτυχία.

Διαβάστε ακόμη

Exit mobile version