search icon

Εργασιακά

Επαγγελματικό γεύμα: Ποια πιάτα να αποφύγετε μπροστά σε αφεντικά και συναδέλφους 

Τα επαγγελματικά δείπνα απαιτούν και προσεκτική συμπεριφορά - Αποφεύγετε ακριβά και δύσκολα φαγητά, υπερβολική κατανάλωση ποτών και παρακολουθείτε τις επιλογές του οικοδεσπότη για να δείξετε ευγένεια

Τα επαγγελματικά δείπνα και οι συναντήσεις για ποτό μετά τη δουλειά – γνωστά και ως happy hours – αποτελούν ιδανική περίσταση για να χτίσετε σχέσεις και να ενισχύσετε το επαγγελματικό σας δίκτυο. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες ευγενείας που καλό είναι να ακολουθούνται.

Σύμφωνα με την ειδική σε θέματα καλών τρόπων Mariah Grumet Humbert, υπάρχουν μερικά είδη φαγητού και ποτού που καλό είναι να αποφεύγετε μπροστά σε συναδέλφους ή προϊστάμενους.

Μην επιλέγετε τα ακριβότερα πιάτα του μενού, όπως φιλέτο ή θαλασσινά. Σε τέτοιες περιστάσεις είναι προτιμότερο να δείξετε διακριτικότητα και σεμνότητα στις επιλογές σας.

Αποφύγετε να γεμίσετε το τραπέζι με πολλαπλά πιάτα. Το πιο σωστό είναι να παρακολουθείτε τι παραγγέλνει το άτομο που σας έχει προσκαλέσει και να κινηθείτε ανάλογα. Αν επιλέξει σαλάτα, είναι προτιμότερο να μην πάρετε πλήρες μενού.

Η κατανάλωση ποτών πρέπει να γίνεται με μέτρο. Ανεξαρτήτως αν πίνετε ή όχι, η εικόνα σας πρέπει να παραμένει επαγγελματική. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να σας εκθέσει ή να προκαλέσει άβολες καταστάσεις.

Προτιμήστε φαγητά που τρώγονται εύκολα, χωρίς να απαιτούν πολύπλοκους χειρισμούς. Αποφύγετε πιάτα που στάζουν ή χρειάζονται τα χέρια σας. Η άνετη επικοινωνία με την παρέα σας είναι το βασικό ζητούμενο.

Διαβάστε ακόμη 

Goldman Sachs για Τράπεζα Πειραιώς: Ορόσημο το deal για την Εθνική Ασφαλιστική – Οι εκτιμήσεις για την αύξηση των δανείων

Mασκ: Στις 22 Ιουνίου τα πρώτα ρομποταξί της Tesla στους δρόμους του Τέξας (tweet)

Google: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας με αποζημιώσεις εν μέσω πίεσης από την τεχνητή νοημοσύνη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

Exit mobile version