search icon

INSIDER

Επιστροφή κεφαλαίου το 2014, χωρίς κέρδη το 2015

Ποιές επιχειρήσεις λοιπόν θα προχωρήσουν στην διανομή κερδών; Σίγουρα λιγότερες. Όταν οι μικρομεσαίες εισηγμένες έχουν "χάσει" ήδη 6 μήνες εν μέσω του κλίματος αβεβαιότητας είναι πολύ δύσκολο να γυρίσουν στα κέρδη το υπόλοιπο εξάμηνο.

Πολλές εισηγμένες επέλεξαν να προχωρήσουν σε επιστροφή κεφαλαίου για την χρήση του 2014 καθώς διαφαίνεται ότι, την τρέχουσα χρήση θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στα κέρδη. (σ.σ Να μην αναφέρουμε ονόματα)

Ποιές επιχειρήσεις λοιπόν θα προχωρήσουν στην διανομή κερδών; Σίγουρα λιγότερες. Όταν οι μικρομεσαίες εισηγμένες έχουν “χάσει” ήδη 6 μήνες εν μέσω του κλίματος αβεβαιότητας είναι πολύ δύσκολο να γυρίσουν στα κέρδη το υπόλοιπο εξάμηνο.

Η χρονιά χάθηκε και για τις εταιρείες και για το Δημόσιο, γι’ αυτό οι βασικοί μέτοχοι επέλεξαν να μοιράσουν τα κέρδη τους. Αυτό δεν το βλέπει κανείς στο Υπουργείο Οικονομικών;

ΔΗ.ΠΑΦ

Exit mobile version