search icon

NEW BUSINESS WAVE

Cytech: Από τη Βραζιλία μέχρι την Γκάνα

Η εταιρεία προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες σε αλληλεπίδραση με τους πελάτες της

του Κώστα Τσαούση

Οι καλοί φίλοι από το Ηράκλειο της Κρήτης, μέλη της ομάδας Bizrupt, που μεταξύ άλλων διοργανώνουν στον τόπο τους και το Open Coffee, μου έστειλαν ανταπόκριση για τα δρώμενα της πιο πρόσφατης συνάντησης.

Κ ράτησα το κομμάτι που αφορούσε τον Βαγγέλη Αντωνιάδη, Co-Founder & CEO της εταιρείας Cytech (cytechmobile.com). Τόσο ο ίδιος όσο και η εταιρεία που συνδημιούργησε πριν από 18 χρόνια έχουν ισχυρούς δεσμούς με την πόλη του Ηρακλείου. Τα μέλη της ιδρυτικής της ομάδας έχουν σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, σε αυτή την πολύτιμη για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς δεξαμενή ανάδειξης στελεχών και επίδοξων επιχειρηματιών, ενώ στο φιλόξενο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο (δίπλα στο ΙΤΕ) στο Ηράκλειο βρίσκονται τα κεντρικά της εταιρείας αλλά και το R&D τμήμα της.

Αλλά ας πάμε στην ανταπόκριση: «Το κοινό ανυπομονούσε να ακούσει για την πορεία επιτυχίας της Cytech. Από την άλλη, ο Βαγγέλης είχε πολλούς λόγους να σταθεί περισσότερο σε όλα εκείνα τα pain points μιας τεχνολογικής εταιρείας και πώς αυτά μπορούν να ξεπεραστούν παρά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας του. Ενα από αυτά τα σημεία είναι και η ανάπτυξη προϊόντων/υπηρεσιών που προκύπτουν μέσα από την αλληλεπίδραση με τους πελάτες, παρατηρώντας τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Μίλησε ακόμη για το μέλλον της Cytech και όλα όσα ετοιμάζουν. Οι διοργανωτές του Open Coffee Heraklion βρίσκονται υπό σκέψη να προσκαλέσουν τον Βαγγέλη σε ένα από τα επόμενα FuckUp Nights Heraklion έπειτα από τη live εκδήλωση ενδιαφέροντος του ίδιου!». Μάλιστα ο ίδιος ο συνιδρυτής της Cytech σε σχόλιό του κάτω από ανάρτηση έγραψε: «Με χαρά να κάνω μια παρουσίαση και στα FuckUp Nights. Οσο για τον χρόνο, μπορούμε να ρωτάμε το κοινό αν θέλει να ακούσει ακόμα μια ιστορία αποτυχίας και να φάμε όλο το βράδυ».

Η Cytech δραστηριοποιείται από το 2001 στον χώρο της ανάπτυξης προϊόντων λογισμικού για εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οπως αναφέρει ο Βαγγέλης Αντωνιάδης, «από την πρώτη στιγμή, ο σκοπός της ήταν και είναι η ανάπτυξη πρωτοποριακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προκειμένου να ικανοποιήσει στο έπακρο τις ανάγκες των πελατών της. Πιο συγκεκριμένα, έχει αναπτύξει πλατφόρμες πάνω στις οποίες οι πελάτες της μπορούν να χτίσουν υπηρεσίες mobile messaging, marketing και payments. Η δραστηριότητά της αυτή τής έχει επιτρέψει να έχει πελάτες και συνεργάτες σε πάνω από 10 χώρες του κόσμου – από τη Νορβηγία μέχρι την Ταϊλάνδη και από τη Σ. Αραβία μέχρι την Κολομβία».

Τα κύρια αντικείμενα δραστηριότητας συνοψίζονται στην παροχή υπηρεσιών όπως η ανάπτυξη πλατφορμών λογισμικού υψηλών απαιτήσεων, η ανάπτυξη συστημάτων και εργαλείων λογισμικού, η ανάπτυξη mobile εφαρμογών, αλλά και ο σχεδιασμός – υποστήριξη – ολοκλήρωση συστημάτων λογισμικού. Ορισμένες από τις υπηρεσίες που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα η εταιρεία είναι:

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα της εταιρείας διαβάζω: «Eνδεικτικά, αναφέρουμε ορισμένες εταιρείες που υποστηρίζουμε με τις υπηρεσίες μας.
“Το Χαμόγελο του Παιδιού” (Ελλάδα): Το Amber Alert Hellas είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων το οποίο ενεργοποιείται από τον oργανισμό “Το Χαμόγελο Του Παιδιού” με την έγκριση της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο συγκεκριμένο έργο η Cytech έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την τεχνική υλοποίηση και υποστήριξη της υπηρεσίας για το κάλεσμα για βοήθεια και για την ενημέρωση των πολιτών μέσω SMS.

Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (Ελλάδα): Η Cytech είχε υπογράψει συμβόλαιο συντήρησης και υποστήριξης και καλύπτει όλες τις δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας SMS της EΡΤ καθώς και τον διαγωνισμό της Eurovision.

Telintel (Λατινική και Βόρεια Αμερική): Επίσημα αδειοδοτημένη εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, μέσω φωνής και φαξ, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Power Plus Marketing Service (Ταϊλάνδη): Ειδικεύεται στον χώρο των υπηρεσιών Call Center, CRM, Database καθώς και σε υπηρεσίες online μάρκετινγκ.

VASIntel (Γκάνα): Φιλοδοξεί να κατακτήσει μια εξέχουσα θέση στον χώρο των προστιθέμενων υπηρεσιών κινητής στη χώρα.

Cloud Telecom (Νορβηγία): Δραστηριοποιείται στον χώρο των πληρωμών από κινητό και προσφέρει υπηρεσίες messaging και payments στις σκανδιναβικές χώρες».

Η Cytech, όπως επισημαίνει ο Βαγγέλης Αντωνιάδης, «επιδιώκει συνεχώς να βελτιώνει τις διαδικασίες και τις πρακτικές ανάπτυξης λογισμικού ώστε να μπορεί να παρουσιάζει γρήγορα νέα χαρακτηριστικά στην αγορά, καθώς και να ενσωματώνει τις ανάγκες των πελατών της άμεσα σε κάθε νέα έκδοση. Για τον σκοπό αυτό έχει υιοθετήσει μεθοδολογίες, όπως το Agile Software Development, και τις έχει εφαρμόσει όχι μόνο στην ανάπτυξη των προϊόντων μας αλλά και στην υποστήριξη πελατών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται συνεχώς κοντά στον πελάτη και να αναπτύσσει λογισμικό το οποίο καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του. Μάλιστα η εταιρεία είναι βασικός αρωγός του Agile Crete, ενός εναλλακτικού συνεδρίου για τη μελέτη των παραπάνω μεθοδολογιών, καθώς στελέχη της συμμετέχουν στη διοργάνωση του Agile Greece Summit, του μεγαλύτερου σχετικού συνεδρίου στη χώρα».
Η εταιρεία, που άντεξε και απέδειξε τη βιωσιμότητά της σε μεγάλη χρονική διάρκεια, έχει επενδύσει ερευνητικά τα τελευταία χρόνια στην αναζήτηση μεθόδων που θα βελτιώσουν την ποιότητα του λογισμικού που κατασκευάζει τόσο σε επίπεδο κώδικα όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης προϊόντων. Επιπροσθέτως, τα τελευταία χρόνια επενδύει στον χώρο της ανάλυσης δεδομένων αποκτώντας εμπειρία και γνώσεις γύρω από την επιχειρηματική ευφυΐα και τα analytics. Την ενδιαφέρει να γνωρίζει τις νέες τάσεις στον χώρο της επιστήμης των υπολογιστών και του λογισμικού. Για τον σκοπό αυτό παρακολουθεί από πολύ κοντά τον χώρο και συμμετέχει σε υψηλού επιπέδου συνέδρια για προγραμματιστές, όπως JCrete, Voxxed Days, DEVIt κ.τ.λ.

Η Cytech από το 2013 συμμετέχει στο ελληνικό περίπτερο του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) στη διεθνή έκθεση “Mobile World Congress (MWC)”, το μεγαλύτερο event στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας».

Πάντως, το πιο σημαντικό είναι ότι η ανθεκτική Cytech έχει ήδη αναπτύξει δράση στη διεθνή αγορά, καθώς έχει επιτύχει επιχειρηματικές συμφωνίες στην Ταϊλάνδη, στη Βραζιλία, στη Σαουδική Αραβία, στην Κένυα, στην Γκάνα κ.α. Παρά τις επιδόσεις της στη διεθνή αγορά, η εταιρεία σκοπεύει να ενδυναμώσει περαιτέρω την εξωστρεφή της διάθεση έχοντας ως βασικό -συγκριτικό- ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το επιστημονικό δυναμικό της. Το τελευταίο είναι και η εγγύηση για το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Exit mobile version