search icon

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Βρούτσης: Προτεραιότητα η άμεση έκδοση των παγωμένων συντάξεων

Ο νέος υπουργός εξήγγειλε τις επείγουσες προτεραιότητες του τομέα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης

Υπουργοί της νέας Κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ορκίζονται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα Τρίτη 9 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με σύντομες διαδικασίες πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής παράδοσης και στο Υπουργείο Εργασίας.

Ο νέος υπουργός Γιάννης Βρούτσης  εμφανίστηκε συγκινημένος για την επάνοδό του σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά και εξήγγειλε τις επείγουσες προτεραιότητες του τομέα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης που είναι:

– Άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων που ξεπερνούν τις 250.000. ο κ. βρούτσης έκανε λόγο για λογιστικές μεθοδεύσεις που εμφανίζουν πλεόνασμα παγώνοντας την έκδοση των συντάξεων

-Έως την 1/6/2020 το 34% των συντάξεων θα βγαίνουν ψηφιακά

-Θα επιστρέψει το λευκό μητρώο επιχειρήσεων μέσω του οποίου θα επιβραβεύονται οι συνεπείς επιχειρηματίες με μείωση των εισφορών που πρέπει να καταβάλλουν.

-Εντατικοποίηση των ελέγχων που ατόνησαν λόγω προεκλογικής περιόδου στις τουριστικές περιοχές για την αδήλωτη εργασία.

«Δε θα ισοπεδώσουμε τα πεπραγμένα», είπε ο νέος υπουργός. «Θα διατηρήσουμε οτιδήποτε καλό», επεσήμανε ο κ. Βρούτσης

Παραδίδοντας το τιμόνι του υπουργείου  η κ. Αχτσιόγλου έκανε απολογισμό του έργου σημειώνοντας: «Δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα καλά. Οι μισθοί είναι κατώτεροι των αναγκών και η ανεργία πρέπει να μειωθεί περαιτέρω».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η απερχόμενη υπουργός στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που υπερασπίστηκε τις ελληνικές θέσεις.

Exit mobile version