Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής smartphones, η Samsung Electronics, ανακοίνωσε πτώση στα έσοδα του τριμήνου, δεύτερη στη σειρά, λόγω της μειωμένης ζήτησης που συμπιέζει τις τιμές των συσκευών Galaxy.
Τα λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν στα 8,4 τρις γουόν ($8 δισ) στους τρεις μήνες μέχρι το Μάρτιο, από 8,8 τρις γουόν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κορεατικής εταιρίας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 8,3 τρισ. γουόν.
Οι πωλήσεις της εταιρίας σημειώνουν επιβράδυνση λόγω του κορεσμού της αγοράς αλλά και το λανσάρισμα του νέου iPhone της Apple, που έκαμψε τα κέρδη αφού η εταιρία στοχεύει περισσότερο στις συσκευές χαμηλού κόστους. Σύντομα η εταιρία θα λανσάρει το νέο Galaxy S5 αλλά και μια ευρεία γκάμα tablets, ώστε να δώσει ώθηση στη ζήτηση τη στιγμή που ο ανταγωνισμός από την Κίνα έχει “χτυπήσει” τα έσοδα από την μονάδα κατασκευής οθονών.
“Η ζήτηση για το S5 θα ξεκινήσει να παίρνει ώθηση από το δεύτερο τρίμηνο, που επίσης θα οδηγήσει ψηλότερα τις πωλήσεις των chips αλλά και τον οθονών,” σύμφωνα με τον Lee Sun Tae, αναλυτή της NH Investment & Securities.
Η μετοχής της Samsung υποχώρησε 0,2% στο κλείσιμο της αγοράς, μειώνοντας τα κέρδη αυτής την χρονιάς κατά 1,6%. Η μετοχή, πέρυσι, υποχώρησε 9,9% στην πρώτη ετήσια υποχώρηση της από το 2008.