search icon

Ο παλμός της οικονομίας

Σε νέες συνομιλίες για μέγα-συγχώνευση η Pfizer με την AstraZeneca

Σε νέες συζητήσεις για συγχώνευση βρίσκονται η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως, Pfizer, με την AstraZeneca, παρά την αποτυχία των πρώτων συνομιλιών, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σε νέες συζητήσεις για συγχώνευση βρίσκονται η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως, Pfizer, με την AstraZeneca, παρά την αποτυχία των πρώτων συνομιλιών, όπως αναφέρει το Bloomberg.

H $87 δισ. AstraZeneca η οποία έχει δημιουργήσει μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τον καρκίνο φαίνεται να έχει προσεγγιστεί και πάλι από την  Pfizer η οποία έχει μεγάλη ανάγκη από νέα προϊόντα για να αντιμετωπίσει τη στασιμότητα στην οποία έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Citigroup, το deal δεν είναι σίγουρο καθώς η AstraZeneca θα μπορούσε να αναζητήσει συμφωνίες με άλλες εταιρείες όπως η Amgen ενώ η Pfizer να προχωρήσει στο σχέδιο Β και στην απόκτηση της ιρλανδικής Shire Plc, Albert Fried & Co.

Μεταξύ των πιθανών “συνδυασμών” που βλέπει ο Andrew Baum, αναλυτής της  Citigroup, είναι η συγχώνευση της AstraZeneca  με την $79 δισ. AbbVie ή ακόμα με την Thousand Oaks, ενώ για πιθανή απόκτηση για την Pfizer είναι και η Bristol-Myers Squibb.

Exit mobile version