Πτώση πωλήσεων αλλά σημαντική αύξηση της κερδοφορίας τόσο σε επίπεδο EBITDA όσο και καθαρών κερδών περιμένει από τη ΔΕΗ στο α’ τρίμηνο η Alpha Finance.
Σύμφωνα με την έκθεση της χρηματιστηριακής οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν 3% σε ετήσια βάση, στο 1,442 δισ ευρώ λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για ενέργεια και τη μείωση των βιομηχανικών τιμολογίων. Ωστόσο τα EBITDA θα εμφανιστούν αυξημένα κατά 17% στα 297,9 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη κατά 34%, στα 66,1 εκατ. ευρώ. Σε αυτό θα συντελέσει αφενός η μείωση του συνολικού λειτουργικού κόστους κατά 7,1% σε σχέση με πέρυσι ενώ η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει το έκτακτο κέρδος των 40 εκατ. ευρώ για την επιχείρηση απ’ τη συμφωνία ΔΕΠΑ – Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.
Σημειώνεται πως η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου την Πέμπτη, 29 Μαίου. H Alpha Finance διατηρεί τιμή στόχο τα 16,8 ευρώ με σύσταση “outperform” (“υπεραπόδοση”)